CEIP Ses Roques

Dades d'interès

CEIP SES ROQUES

07006573

C/ LLUNA, 14

07314 - CAIMARI

971 - 51 56 53

ceipsesroques@educacio.caib.es

http://c07006573.eduwebs.caib.es

Sortim als mitjans de comunicació!!

TELEVISIÓ


Nevada a Caimari   Informatiu Balear - 10/03/2010 (a partir del minut 10:55)


Neu a Caimari  IB3 - 10/03/2010 (a partir del minut 0:29)


Imatges nevada  IB3 - 10/03/2010 (a partir del minut 0:16)


Problemes instal·lacions  Televisió de Mallorca - 13/04/2010


Aula prefabricada  Televisió de Mallorca - 2/09/2010


Caimari, poble sense immigració  Televisió de Mallorca - 4/11/2010


Caimari, capital de l'oli  IB3 - 20/11/2010

 

RÀDIOConseqüències nevada  IB3 Ràdio - 10/03/2010 (tall d'1':39")

 

PREMSA


Diari de l'escola   Diario de Mallorca - 2/5/2007

 

Per a Tots Sants panellets   Aula de premsa (Última Hora) - 2008


Un aula de generaciones  Diario de Mallorca - 25/04/2010


Connecta't!!

Qui està en línia?

Tenim 1 visitant en línia

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

El centre - Dades i ubicació

Dades

            El nom de l’escola pública de Caimari prové del nom que tenia el solar en el qual es va construir. L’origen del nom del solar no l’hem pogut esbrinar amb certesa, encara que alguns habitants conten que era degut a que aquest tros de terra era molt rocós.

De totes maneres, adjuntam, per si és del seu interès, un poc de l’història de l’escola de Caimari, extreta del llibre “Caimari, apunts històrics i geogràfics”, de l’autor Antoni Ordinas Garau:

Les primeres notícies que tenim sobre l’ensenyament a Caimari daten de començament del segle XIX.

A l’inici, la tasca docent era duta a terme pels representats de l’Església. A l’any 1907, amb la instauració de la vicaria a Caimari, el titular va assumir l’ensenyament primari com una més de les responsabilitats inherents al seu càrrec, malgrat l’escàs nombre d’alumnes (l’aportació del sou dels fills majors al nucli familiar permetia només l’assistència dels més petits a l’escola).

L’ubicació de les escoles ha anat canviant al llarg dels primers anys d’existència de la mateixa, passant a estar ubicades a edificis del carrer de Ca s’Hereu, carrer de s’Horitzó, carrer Lluna, Nostra Senyora de Lluc i finalment a la Plaça Major.

En el ple de l’Ajuntament celebrat el 13 de juny de 1931 s’acordà per unanimitat sol·licitar a l’inspector provincial de primera ensenyança l’autorització i les subvencions del Ministeri d’Instrucció Pública per a la construcció de nous edificis escolars a Caimari, Moscari i Biniamar. A aquesta petició s’hi sumaria, el mes d’agost següent, la Junta Veïnal de s’Entitat Local Menor de Caimari que requeria de l’Ajuntament la construcció de dos grups escolars, per a nins i nines. Aquesta iniciativa es va materialitzar, ja en el mes d’agost d’aquell mateix any, en la compra d’un solar a Ses Roques que el setembre següent l’Ajuntament va acordar destinar com  a escola de nines de Caimari. Però no es coneixen les raons per les quals aquesta iniciativa es va quedar paralitzada i l’escola seguí com fins en aquells moments.

Finalment, el maig de 1954 l’Ajuntament va acordar oferir el solar de Ses Roques a la Junta Provincial de Construccions Escolars. Aquest edifici va esser inaugurat el 18 de juliol de 1957 amb dues aules per a l’ensenyament primari i unitari de nins per una banda, i de nines, per l’altra, a càrrec dels quals hi havia un mestre i una mestra, respectivament.

La construcció de l’edifici públic de les escoles, ja en el segle XX, va suposar una de les majors fites de l’ensenyament a Caimari. No obstant, ben aviat quedaria eclipsada amb la paulatina decadència en què va entrar l’ensenyament a Caimari, la qual va tocar fons amb el tancament de les escoles pels anys setanta. El motiu principal fou l’escassa afluència d’alumnes que preferien assistir als col·legis d’Inca.

El 14 de novembre de 1978, l’escola obrí de nou les portes amb l’escolarització de només 6 nins. La reobertura va implicar algunes reformes per mor del deteriorament  de l’edifici i a la posterior reestructuració de l’espai, amb l’acondicionament de 3 aules. També hi foren destinats tres mestres.

L’1 de febrer de 1988, el plenari de l’Ajuntament, a proposta del Consell Escolar, va acordar posar el nom oficial de Col·legi Públic Ses Roques a les escoles de Caimari.

 

Ubicació 

El CEIP Ses Roques és una escola rural situada dins el nucli antic del poble de Caimari al començament del camí veinal que du a Moscari. El poble es troba situat a la comarca del Raiguer, és a dir, a l'interior de l'illa, al peu de la Serra de Tramuntana. L'escola compta amb els avantatges de trobar-se en contacte amb la natura,  on l'aire és pur i poc contaminat.

Avisos

BOTIGA SOLIDÀRIA:  L'alumnat de 3r cicle treballa un projecte sobre l'èbola. Ha decidit col·laborar amb l'ONG Metges Sense Fronteres amb els doblers que recaptin de la Botiga solidària que obriran el dimarts 16 de desembre de 12 a 12'30 hores amb productes que han elaborat ells mateixos.

 

Aquí teniu la carta que han elaborat. Vos hi esperam!!!

 

Vos volem donar les gràcies a tots els que compràreu qualque producte de la tenda; ho acabàrem tot!!! MOLTÍSSIMES GRÀCIES !!!

 

Vos anunciam que ja hem fet l'ingrés dels 201,52€ al compte corrent de Médicos sin Fronteras.

 

INGRÉS

 

FELICITACIÓ DE NADAL: 

 

FELICITACIÓ DE NADAL DEL CEIP SES ROQUES

 

INFORMACIONS DE NADAL

 

HORARI DILLUNS 22 DE DESEMBRE

 

TRÍPTIC FESTA DE NADAL

 

NADALA MESTRES (Vídeo 1) - (Vídeo2) - (Lletra)

 

RECOLLIDA D'ALIMENTS: Aquest Nadal participam en una recollida d'aliments pels Caputxins Pa Bendit de Palma de Mallorca. Aquí teniu la informació que us hem fet arribar.

 

Moltíssimes gràcies per la vostra col·laboració.

 

FOTO

FESTIU 8 DE DESEMBRE: Segons el calendari escolar del curs 2014-2015 el proper dilluns 8 de novembre és festiu, dia de la Immaculada Concepció, i, per tant, no hi haurà classe.


ELECCIONS SINDICALS: Aquí teniu la informació que vos hem fet arribar. El proper dijous 4 de desembre el capvespre no hi haurà classe per motiu de les eleccions sindicals. Hi haurà servei de menjador però no hi haurà l'activitat extraescolar d'anglès pels més petits.


FESTIUS DE NOVEMBRE: Vos recordam que, segons el calendari escolar del CEIP Ses Roques, el proper dijous 13 i divendres 14 de novembre són festius i, per tant, no hi haurà classe. Tornam a classe el dilluns 17 de novembre.

 

Vos desitjam una molt bona Fira de s'Oliva 2014 i que sigui molt reivindicativa!!

 

A CAIMARI VOLEM UNA ESCOLA NOVA JA!!

 

JUBILACIÓ TUTOR 1R: Aquí teniu la informació que hem fet arribar a les famílies de l'alumnat de 1r i 2n d'Educació Primària.


REUNIÓ AMB LA CONSELLERA: El dilluns 3 de novembre ens convocaren a una reunió a la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats amb la nova consellera Núria Riera. Assistírem a més dels directors dels centres educatius del municipi de Selva, una representant de l'APIMA de cada un dels centres i dos representants municipals.

Tinguérem l'oportunitat d'exposar les nostres mancances i pensam que els representants de l'administració coneixen de primera mà la necessitat urgent de tenir una escola nova a Caimari.

FOTO

 

BUNYOLS PER LES VERGES I TOTS SANTS: El dijous 30 d'octubre de 2014 celebràrem les festes de Les Verges i Tots Sants. L'APIMA ens dugué bunyols que, després de berenar i amb un poc de sucre, els trobàrem ben bons.


SORTIDA 2N I 3R CICLES: Aquí teniu la circular de la sortida de l'alumnat de 2n i 3r cicles d'Educació Primària pel proper 31 d'octubre.

ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR: Aquí teniu les informacions sobre les eleccions al representant de pares al Consell Escolar que es celebraran el proper dilluns 1 de desembre de 12 a 13 hores a la sala de mestres.

 

* CALENDARI ELECTORAL

* FULL DE SOL·LICITUD DE CANDIDATURA

CANDIDATURA I MESA ELECTORAL

PAPERETES

* RESULTATS ELECTORALS I COMPOSICIÓ DEL CONSELL ESCOLAR

 

SORTIDA 1R CICLE: Aquí teniu la circular de la sortida de l'alumnat de 1r cicle d'Educació Primària pel proper 24 d'octubre. Aquí teniu informació sobre el taller que realitzarà l'alumnat.


VOLEM UNA ESCOLA NOVA A CAIMARI, JA!: Com ja sabeu, des de fa molts anys venim demanant una escola nova a Caimari. Ho hem intentat de moltes maneres: escrits a Conselleria i a l'Ajuntament, revista Es Fornassos, disfresses reivindicatives, ... Fa uns anys també es va crear un grup al Facebook amb el nom "Volem una escola nova a Caimari, ja!".

2014-11-03 16.35.07

Des de fa uns dies hem penjat algunes fotografies il·lustratives dels espais que tenim a les nostres instal·lacions. Si hi voleu pegar una ullada, afegir-vos al grup i convidar als vostres contactes, compartir les fotografies, ... amb una paraula, donar publicitat de tot plegat perquè avui en dia les xarxes socials poden ajudar-nos molt a la propaganda gratuïta per tal que arribin enfora i ens ajudin a fer realitat la nova escola a Caimari.

Gràcies pel suport per avançat.

https://www.facebook.com/groups/251137721846/10152523697646847/?notif_t=like

 

RECORDATORI FULLS TUTORS: full recordatori dels documents que s'han de dur als tutors.

 

CONSELLS DEL POLICIA TUTOR DE SELVA: Aquí teniu un full que ens va fer arribar el Policia Tutor de Selva amb unes informacions dirigides a les famílies dels alumnes de les escoles del municipi.

 

REUNIONS D'INICI DE CURS: Aquí teniu els horaris de les reunions de principi de curs que també vos hem fet arribar per escrit.


HORARI OCTUBRE-MAIG: Us recordam que a partir del dimecres 1 d'octubre de 2014 fins el divendres 29 de maig de 2015 l'horari és de 9 a 12'30h el matí i de 14'30 a 16h el capvespre. Els divendres durant tot el curs és de 9 a 14h.


BEQUES D'EDUCACIÓ ESPECIAL (CURS 2014-2015):

Aquí teniu la informació sobre les beques d'educació especial per aquest curs 2014-2015 que hem fet arribar a les famílies que ho poden sol·licitar. També adjuntam l'imprés que s'ha d'emplenar i que també podeu recollir al centre.

 

VAGA

El dilluns 15 de setembre es va convocar una jornada de vaga. Els serveis mínims del 30% varen atendre a l'alumnat que assistí al centre.

 

SERVEI DE MENJADOR

Vos informam que ja teniu actualitzada la circular sobre el pagament i ús del servei de menjador escolar. El podeu revisar aquí i també a l'apartat de les circulars del curs 2014-2015. El dilluns 15 de setembre també us férem arribar la informació per escrit a l'alumnat que va assistir al centre i el dimarts 16 de setembre la férem arribar a la resta d'alumnat.


HORARI MES DE SETEMBRE 2014 I JUNY 2015:

Us recordam que l'horari lectiu del mes de setembre de 2014 i de juny de 2015 és de 9 a 14 hores de dilluns a divendres.

 

INFORMACIONS D'INICI DE CURS:

Aquí teniu el cartell que penjàrem a diferents llocs del poble i als taulons d'anuncis de l'escola amb les informacions d'inici de curs.


 

AVÍS DE POLLS:

El divendres 26 de setembre i el dijous 13 de novembre de 2014 us enviàrem un avís de polls. És necessari que reviseu el cap als vostres fills per tal de detectar possibles casos de polls. Si fos el cas heu d'aplicar el tractament oportú. Us adjuntam un article publicat el dijous 22 de setembre de 2011 al Diario de Mallorca i que tracta sobre aquesta temàtica. Aquí teniu també un vídeo de TV3 del programa "Quèquicom" que és molt explicatiu. Des del curs 2012-2013 teniu també la informació al WEIB: un cartell i un fulletó explicatius, un full informatiu per imprimir i una presentació. Esperam que vos sigui útil.

Menú del menjador

SETEMBRE 2014

 

OCTUBRE 2014

 

NOVEMBRE 2014

 

DESEMBRE 2014

 

GENER 2015

 

FEBRER 2015

 

MARÇ 2015

 

ABRIL 2015

 

MAIG 2015

 

JUNY 2015

Web educatives

 

  ieduca_125_50weib          Ieduca: informàtica educativa            El Web Educatiu de les Illes Balears                                                                                                                                                        

edu365.infantil

 

   edu365.primaria

 INFANTIL                                PRIMÀRIA

 

zona clic

      CLIC

familiaycole

 

 

 

 

FAMILIA Y COLE

 

einescat

 

 

 

EINESCAT

Enllaços Web

 

ajuntamentdeselva

Ajuntament de Selva

 

facebook

Seguiu-mos al Facebook

 

GESTIB 2.0

 

 

 

 

 GestIB 2.0 per les famílies

 

canvi3

 

 

 

 

 Canvi de contrasenya

 

cep inca

 CEP Inca

Copyright © 2014 CEIP Ses Roques. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.