CEIP Ses Roques

Dades d'interès

CEIP SES ROQUES

07006573

C/ LLUNA, 14

07314 - CAIMARI

971 - 51 56 53

ceipsesroques@educacio.caib.es

http://c07006573.eduwebs.caib.es

Sortim als mitjans de comunicació!!

TELEVISIÓ


Nevada a Caimari   Informatiu Balear - 10/03/2010 (a partir del minut 10:55)


Neu a Caimari  IB3 - 10/03/2010 (a partir del minut 0:29)


Imatges nevada  IB3 - 10/03/2010 (a partir del minut 0:16)


Problemes instal·lacions  Televisió de Mallorca - 13/04/2010


Aula prefabricada  Televisió de Mallorca - 2/09/2010


Caimari, poble sense immigració  Televisió de Mallorca - 4/11/2010


Caimari, capital de l'oli  IB3 - 20/11/2010

 

RÀDIOConseqüències nevada  IB3 Ràdio - 10/03/2010 (tall d'1':39")

 

PREMSA


Diari de l'escola   Diario de Mallorca - 2/5/2007

 

Per a Tots Sants panellets   Aula de premsa (Última Hora) - 2008


Un aula de generaciones  Diario de Mallorca - 25/04/2010


Connecta't!!

Qui està en línia?

Tenim 1 visitant en línia

Atenció: s'obre en una nova finestra. PDFImprimeixCorreu electrònic

El centre - Dades i ubicació

Dades

            El nom de l’escola pública de Caimari prové del nom que tenia el solar en el qual es va construir. L’origen del nom del solar no l’hem pogut esbrinar amb certesa, encara que alguns habitants conten que era degut a que aquest tros de terra era molt rocós.

De totes maneres, adjuntam, per si és del seu interès, un poc de l’història de l’escola de Caimari, extreta del llibre “Caimari, apunts històrics i geogràfics”, de l’autor Antoni Ordinas Garau:

Les primeres notícies que tenim sobre l’ensenyament a Caimari daten de començament del segle XIX.

A l’inici, la tasca docent era duta a terme pels representats de l’Església. A l’any 1907, amb la instauració de la vicaria a Caimari, el titular va assumir l’ensenyament primari com una més de les responsabilitats inherents al seu càrrec, malgrat l’escàs nombre d’alumnes (l’aportació del sou dels fills majors al nucli familiar permetia només l’assistència dels més petits a l’escola).

L’ubicació de les escoles ha anat canviant al llarg dels primers anys d’existència de la mateixa, passant a estar ubicades a edificis del carrer de Ca s’Hereu, carrer de s’Horitzó, carrer Lluna, Nostra Senyora de Lluc i finalment a la Plaça Major.

En el ple de l’Ajuntament celebrat el 13 de juny de 1931 s’acordà per unanimitat sol·licitar a l’inspector provincial de primera ensenyança l’autorització i les subvencions del Ministeri d’Instrucció Pública per a la construcció de nous edificis escolars a Caimari, Moscari i Biniamar. A aquesta petició s’hi sumaria, el mes d’agost següent, la Junta Veïnal de s’Entitat Local Menor de Caimari que requeria de l’Ajuntament la construcció de dos grups escolars, per a nins i nines. Aquesta iniciativa es va materialitzar, ja en el mes d’agost d’aquell mateix any, en la compra d’un solar a Ses Roques que el setembre següent l’Ajuntament va acordar destinar com  a escola de nines de Caimari. Però no es coneixen les raons per les quals aquesta iniciativa es va quedar paralitzada i l’escola seguí com fins en aquells moments.

Finalment, el maig de 1954 l’Ajuntament va acordar oferir el solar de Ses Roques a la Junta Provincial de Construccions Escolars. Aquest edifici va esser inaugurat el 18 de juliol de 1957 amb dues aules per a l’ensenyament primari i unitari de nins per una banda, i de nines, per l’altra, a càrrec dels quals hi havia un mestre i una mestra, respectivament.

La construcció de l’edifici públic de les escoles, ja en el segle XX, va suposar una de les majors fites de l’ensenyament a Caimari. No obstant, ben aviat quedaria eclipsada amb la paulatina decadència en què va entrar l’ensenyament a Caimari, la qual va tocar fons amb el tancament de les escoles pels anys setanta. El motiu principal fou l’escassa afluència d’alumnes que preferien assistir als col·legis d’Inca.

El 14 de novembre de 1978, l’escola obrí de nou les portes amb l’escolarització de només 6 nins. La reobertura va implicar algunes reformes per mor del deteriorament  de l’edifici i a la posterior reestructuració de l’espai, amb l’acondicionament de 3 aules. També hi foren destinats tres mestres.

L’1 de febrer de 1988, el plenari de l’Ajuntament, a proposta del Consell Escolar, va acordar posar el nom oficial de Col·legi Públic Ses Roques a les escoles de Caimari.

 

Ubicació 

El CEIP Ses Roques és una escola rural situada dins el nucli antic del poble de Caimari al començament del camí veinal que du a Moscari. El poble es troba situat a la comarca del Raiguer, és a dir, a l'interior de l'illa, al peu de la Serra de Tramuntana. L'escola compta amb els avantatges de trobar-se en contacte amb la natura,  on l'aire és pur i poc contaminat.

Avisos

INFORMACIONS DE PASQUA 2014: Aquí teniu la circular que us hem fet arribar amb les informacions de Pasqua: taller de cuina, informes 2n trimestre, festes de Pasqua, ... Circular de Pasqua

BONES FESTES DE PASQUA

 

CARNESTOLTES: Ja tenim la disfressa d'aquest curs. Anirem de "Peces de LEGO". CIRCULAR 1 amb informació de la festa de Carnestoltes. CIRCULAR 2

Repercussions a la premsa:

Diario de Mallorca

Ara Balears

Ultima Hora

 

CIRCULARS PER RETORNAR ALS TUTORS: Us adjuntam la circular que us férem arribar amb els fulls que heu d'emplenar i retornar als tutors i tutores dels vostres fills quan abans millor. Pensau també a fer l'ingrés al banc.


AJUDES DE MENJADOR I TRANSPORT 2013-2014: Aquí teniu la informació que us hem fet arribar.


FESTA DE SANT ANTONI: Aquí teniu tota la informació de la festa de Sant Antoni que celebrarem el proper divendres 17 de gener a l'escola.


PLA DE DISTRIBUCIÓ DE FRUITA: Aquí teniu la informació que hem penjat als taulons d'anuncis.

 

FESTA DE NADAL: Aquí teniu l'enllaç al blog del CEIP Ses Roques on poguérem penjar el vídeo que projectàrem a la Festa de Nadal el passat divendres 20 de desembre de 2013 a l'Església Vella de Caimari.

 

FELICITACIÓ DE NADAL DEL CEIP SES ROQUES

 

INFORMACIONS DE NADAL

 

TRÍPTIC FESTA DE NADAL

 

PROJECCIÓ AUDIOVISUAL

 

GUARDÓ CENTRE ECOAMBIENTAL: El dimarts 26 de novembre ens comunicaren la renovació del Guardó de Centre Ecoambiental al CEIP Ses Roques de Caimari per participar en el Programa de Centres Ecoambientals en el curs passat. Estam molt contents pel reconeixement a la feina que feim en el centre en relació a aquesta temàtica.


GUARDÓ

 

CONTARELLES: El passat divendres 22 de novembre l'alumnat d'Educació Primària assistí a la Biblioteca de Caimari al contacontes "Contarelles" a càrrec de Te a tres. Vàrem gaudir molt amb la història que s'imaginaren que començà amb un jugador de futbol i acabà amb un zombie convertit en pols. Agrair a la bibliotecària de Caimari i al Consell de Mallorca per oferir-nos aquesta funció. Aquí teniu un accés a les fotos: Contarelles

 

CARBONISSA FAR: El passat dimecres 13 de novembre i com a preludi de la XVI Fira de s'Oliva de Caimari férem una visita a la Carbonissa dels germans Far de Caimari. Fou una visita molt interessant amb unes explicacions molt naturals per part de'n Toni Far. Volem agrair a les famílies dels germans Far per la possibilitat de conèixer de primera mà aquesta tasca de fer la carbonissa. Aquí teniu un accés a les fotos: Carbonissa far

 

FIRA DE S'OLIVA: Aquí teniu la informació que us férem arribar sobre les festes locals.

 

VISITA ALUMNAT UNIVERSITAT: Els divendres  8 i 29 de novembre vàrem rebre la visita de 75 alumnes (dividits en dos grups de pràctiques) del grup 1 de 2n curs del grau en Educació Primària de la Facultat d'Educació de la UIB com a part de les activitats programades a les pràctiques de l'assignatura "Ciències Socials i la seva Didàctica (Geografia)" que el professor i doctor en Geografia Antoni Ordinas Garau imparteix durant el primer semestre del curs.
Segons fonts oficials la visita i l'experiència va resultar prou enriquidora i un bon exemple per l'alumnat de magisteri de les particularitats i problemàtiques d'un centre com el nostre.
Volem agrair tant a n'Antoni Ordinas per les seves paraules i agraïments com a l'alumnat la seva visita i animar-los a tornar el proper any i també oferir el nostre centre perquè pugui ser elegit com a centre de pràctiques per l'alumnat de magisteri en propers cursos.
Us deixam una fotografia del grup que ens visità el passat divendres 29 de novembre.

 

BUNYOLS PER TOTS SANTS: El passat dijous 31 d'octubre de 2013 celebràrem les festes de Les Verges i Tots Sants. L'APIMA ens va dur bunyols que, amb un poc de sucre, foren melassa.


ESCULTURA JOAN CORTÈS: El passat dijous 10 d'octubre tinguérem l'exclussivitat de veure el muntatge d'una escultura de l'artista pollencí Joan Cortès a l'Església Vella. Volem agrair la intervenció del batle i de l'artista per donar-nos l'oportunitat d'assistir a aquest acte en primícia i del fotògraf HUMà06 per fer-nos arribar aquestes fotografies i deixar que les publiquem.

FOTO 1

FOTO 2

FOTO 3

FOTO 4

 

REUNIONS D'INICI DE CURS: Aquí teniu els horaris de les reunions de principi de curs que vos férem arribar.


CONVOCATÒRIA DE LLIBRES CURS 2012-2013: Us informam que el dimarts 22 d'octubre va sortir publicada al BOIB la convocatòria de llibres pel curs 2012-2013. El termini de presentació de sol·licituds és de 10 dies hàbils. Més informació al centre.

 

VAGA 24 D'OCTUBRE DE 2013: El passat dijous 24 d'octubre es va convocar una vaga general del personal docent en el sector educatiu.

Aquí teniu la informació que us férem arribar.

 

ELECCIONS APIMA: Resultats votacions APIMA curs 13-14


HORARI OCTUBRE-MAIG: Us recordam que a partir del dimarts 1 d'octubre de 2013 fins el dijous 29 de maig de 2014 l'horari és de 9 a 12'30h el matí i de 14'30 a 16h el capvespre. Els divendres durant tot el curs és de 9 a 14h.


BEQUES D'EDUCACIÓ ESPECIAL (CURS 2013-2014):

Aquí teniu tota la informació sobre les beques d'educació especial per aquest curs 2013-2014.


BEQUES DE MENJADOR I TRANSPORT (CURS PASSAT 2012-2013):

Aquí teniu tota la informació que vos hem fet arribar mitjançant una circular sobre les beques de menjador i transport escolar del passat curs escolar 2012-2013.

 

VAGA INDEFINIDA: 

A partir del dilluns 16 de setembre hi ha convocada una vaga indefinida. Aquí teniu la informació per les famílies.

 


HORARI MES DE SETEMBRE 2013 I JUNY 2014:

Us recordam que l'horari lectiu del mes de setembre de 2013 i de juny de 2014 és de 9 a 14 hores de dilluns a divendres.

 

INFORMACIONS D'INICI DE CURS:

Aquí teniu el cartell que hem penjat a diferents llocs del poble i als taulons d'anuncis de l'escola amb les informacions d'inici de curs.


AVÍS DE POLLS:

El dimecres 9 d'octubre, el dijous 12 de desembre de 2013, el dimecres 19 de febrer, el dimecres 5 de març i el dijous 8 de maig de 2014 us enviàrem un avís de polls. És necessari que reviseu el cap als vostres fills per tal de detectar possibles casos de polls. Si fos el cas heu d'aplicar el tractament oportú. Us adjuntam un article publicat el dijous 22 de setembre de 2011 al Diario de Mallorca i que tracta sobre aquesta temàtica. Aquí teniu també un vídeo de TV3 del programa "Quèquicom" que és molt explicatiu. Des del curs 2012-2013 teniu també la informació al WEIB: un cartell i un fulletó explicatius, un full informatiu per imprimir i una presentació. Esperam que vos sigui útil.

Web educatives

 

  ieduca_125_50weib          Ieduca: informàtica educativa            El Web Educatiu de les Illes Balears                                                                                                                                                        

edu365.infantil

 

   edu365.primaria

 INFANTIL                                PRIMÀRIA

 

zona clic

      CLIC

familiaycole

 

 

 

 

FAMILIA Y COLE

 

einescat

 

 

 

EINESCAT

Enllaços Web

 

ajuntamentdeselva

Ajuntament de Selva

 

facebook

Seguiu-mos al Facebook

 

GESTIB 2.0

 

 

 

 

 GestIB 2.0 per les famílies

 

canvi3

 

 

 

 

 Canvi de contrasenya

 

cep inca

 CEP Inca

Copyright © 2014 CEIP Ses Roques. Tots els drets són reservats.
Joomla! és un programari lliure distribuït sota la llicència GNU/GPL.